FENA Novost: Predsjednik Vlade HBŽ-a održao radni sastanak s predstavnicima Ugeljeninvesta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-17 15:30:30

Predsjednik Vlade HBŽ-a održao radni sastanak s predstavnicima Ugeljeninvesta

 

LIVNO, 17. listopada (FENA) – Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić u ponedjeljak je sa savjetnikom za gospodarstvo i financije Zdravkom Markovom održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Ugljeninvest d.o.o. Livno.

 Na sastanku je bilo riječi o koracima koje je potrebno napraviti u narednom razdoblju u cilju realizacije projekta navedene tvrtke na prostoru općina Livno i Bosansko Grahovo, kao što su proglašenje prostora od javnog interesa na kojem bi se eventualno izgradio termoenergetski objekt i vršila eksploatacija ugljena, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

 S obzirom na značaj jednog termoenergetskog objekta za Hercegbosansku županiju pa i Bosnu i Hercegovinu Dalić je dao maksimalnu potporu u realizaciji ovog projekta. U Prostornom planu Hercegbosanske županije koji je u završnoj fazi izrade i fazi pred usvajanje na Skupštini Hercegbosanske županije lokalitet za izgradnju termoenergetskog objekta s nalazištem ugljena je kao takav prepoznat i ugrađen u prostorni plan.

Predsjednik Vlade HBŽ-a upoznao je predstavnike potencijalnog investitora s nedavnom posjetom Termoelektrani Stanari te ukazao na ulogu takvog objekta u razvoju jedne zajednice, posebno imajući u vidu odlazak obrazovanih mladih obitelji.

 Realizacijom jednog takvog projekta uposlilo bi se oko 700 ljudi, a značaj drugih beneficija projekta tvrtke Ugljeninvest d.o.o. za ovaj kraj ne treba posebnog naglašavati, navodi se u priopćenju.

(FENA) I.B.