Aida Bukva

Crvenkapica iz Sarajeva ispričala Minhenu “Zabranjene bajke”

Cooltura Gledam

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) – Glumica Aida Bukva gostovala je u subotu u Minhenu sa stand-up predstavom “Crvenkapica & zabranjene bajke“.

Originalnim humorom i glumačkim umijećem Bukva je oduševila gledalište minhenske IG Feuerwache, koje se tako, na potpuno novi i drugačiji način, imalo priliku upoznati s današnjim Sarajevom i tipičnim sarajevskim humorom.

Režiju potpisuju Emir Kapetanovića i Dženan Medanović, a predstava je realizirao bh. kulturni centar “Cultus BH“ iz Minhena u suradnji s Magacin Kabareom iz Sarajeva.

– Ta predstava je prva u jesenjem programu Cultus BH, kojom je to udruženje vjernoj publici još jednom priredilo poseban umjetnički doživljaj. Do kraja godine u planu su nastupi Damira Nikšića sa stand-up programom i Sanele Krsmanović s kabareom “Prekvalifikovana“- saopćio je organizator.

Cultus BH je neprofitno udruženje sa sjedištem u Minhenu čiji volonteri rade na predstavljanju bh. kulture i umjetnosti, integracije naših građana u njemačko društvo, očuvanje tradicije i jezika i poboljšanju kulturne ponude za naše iseljenike u Njemačkoj.

(FENA) M.B.