FENA Novost: Sa sjednice Središnje uprave HKD ‘Napredak’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-16 10:06:30

Sa sjednice Središnje uprave HKD ‘Napredak’

SARAJEVO, 16. listopada (FENA) – Na vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika prof. dr. Franje Topića u subotu je održana I. sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak tijekom koje je usvojen program rada HKD Napredak s financijskim proračunom za 2017. godinu.

 Središnja uprava, kako je priopćeno iz Napretka, razmatrala je i pitanje dodjele stipendija, te je usvojena Odluka da se za akademsku 2016./ 2017. godinu raspiše Natječaj za dodjelu stipendija iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić-Vladimir Prelog”.

 Stipendije će biti dodijeljene za studente viših godina studija koji nisu apsolventi i za studente prve godine, koji prvi put upisuju prvu godinu.

 Natječaj za dodjelu stipendija bit će uskoro objavljen na službenoj web stranici Napretka www.hkdnapredak.info te u dnevnim novinama.

 Središnja uprava donijela je i Odluku da se podružnica HKD Napredak u Uskoplju financijski podrži s 3000 KM u organizaciji “XX. Uskopaljskih jeseni”.

 Riječ je o jednoj od najvećih kulturnih manifestacija Hrvata u BiH, a organizira se, između ostalog, s ciljem širenja i očuvanja tradicionalnih vrijednosti, promoviranje kulture i stvaralaštva. Također, s 3000 KM Središnja uprava podržat će organizaciju smotre folklora u Zavidovićima.

 Predsjednik Topić informirao je članove Središnje uprave da će Sporazum o suradnji HKD “Napredak” i Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i Instituta za jezik biti potpisan u ponedjeljak, 17. listopada, a potpisat će ga čelnici te dvije kulturne institucije Franjo Topić i Tatjana Petrić.

 “Napredak” će iduće godine 115. obljetnicu svojega osnutka obilježiti u NSK Zagreb, retrospektivnom izložbom plakata i vizualne građe vezane za djelovanje Društva od njegove obnove do danas, priopćeno je iz Napretka.

(FENA) C.K.