FENA Novost: Božović jedini SDS-ov poslanik sa osvojenom načelničkom funkcijom

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-16 11:36:49

Božović jedini SDS-ov poslanik sa osvojenom načelničkom funkcijom

ISTOČNA ILIDŽA, 16. oktobra (FENA) – Marinko Božović jedan je od šest poslanika Narodne skupštine Republike Srpske, koji od novembra prelaze u izvršnu vlast na lokalnom nivou.

Jedini je i poslanik SDS-a i Saveza za promjene u entitetskom parlamentu, koji je na lokalnim izborima pobijedio u izbornoj trci za načelničku funkciju.

Kao kandidat SDS-a za načelnika općine Istočna Ilidža osvojio je na lokalnim izborima 5.800 glasova, gotovo duplo više od DNS-ovog Slobodana Noge.

U razgovoru za Fenu najavljuje da će prilagoditi tu lokalnu zajednicu novim razvojnim projektima i investitorima.

Stoga će fokus njegovog djelovanja na načelničkoj funkciji biti na infrastrukturnim radovima s ciljem otvaranja novih radnih mjesta u narednom četverogodišnjem mandatu.

Osiguran posao će, kaže, zaustaviti odliv i povećati broj stanovništva te općine u kojoj se procjenjuje da živi oko 15.000 građana.

– Moramo se potruditi da osiguramo izvorne prihode općine za prioritetne projekte koje smo planirali – rekao je Božović ističući da mu je olakšavajuća okolnost to što od svog prethodnika nasljeđuje dobro stanje u općinskoj kasi.

Uz stabilnu skupštinsku većinu ne očekuje probleme u radu te lokalne zajednice koja je nastala potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma i jedna je od šest općina u sastavu grada Istočno Sarajevo.

(FENA) M.L.