FENA Novost: U većem dijelu BiH jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-15 09:12:24

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) – U većem dijelu Bose i Hercegovine saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozači se upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa se preporučuje opreznija vožnja, uz obavezno držanje propisanog rastojanja između vozila.  

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu M-17 Blažuj-Tarčin (Tarčin). Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.  

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Teslić-Jelah (Vrela, 08-16 sati). 

Zbog minerskih radova, do povremenih kraćih obustava saobraćaja dolazi na magistralnim putevima M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac (od 14.00 do 14.30 sati) i  M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09.00 do 10.00  i od 13.00 do 15.00 sati).  

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak i M-16.2 Prozor-Jablanica. 

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.