FENA Novost: Starogradski učenici idu u Narodno pozorište Sarajevo

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-14 17:08:39

Starogradski učenici idu u Narodno pozorište Sarajevo

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) – Općina Stari Grad Sarajevo podržala je rad Narodnog pozorišta potpisivanjem ugovora o namjenskom grantu u iznosu  5.000 KM, a predviđeno je da ta sredstva budu usmjerena za sufinansiranje ulaznica za učenike srednjih i osnovnih škola sa područja općine Stari Grad.

Ugovor je potpisan u julu ove godine, a realizacija projekta počela je prošlog mjeseca kada su učenici Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, Srednje muzičke škole i Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn imali priliku pogledati predstavu “Dama s kamelijama”. Ukupno 240 učenika iz navedenih škola gledalo je spomenutu predstavu. Projekt će biti nastavljen naredne sedmice.

U ponedjeljak će oko 150 učenika četvrtih razreda iz osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” u Narodnom pozorištu gledati predstavu “Palčica”. 

U petak će učenici četvrtih razreda Srednje ugostiteljsko-turističke i Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti gledati komediju “Balkanski špijun u Sarajevu” u režiji Sulejmana Kupusovića.

Narednog petka, 21.oktobra, Narodno pozorište posjetit će ponovo učenici Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti (iz drugih razreda), a za njih će biti izveden balet u savremenoj koreografiji “Mare Nostrum”, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad Sarajevo. 

(FENA) D.V.