FENA Novost: U Općini Novi Grad upriličen prijem za 26 porodica sa troje i više djece

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-13 17:03:05

U Općini Novi Grad upriličen prijem za 26 porodica sa troje i više djece

SARAJEVO, 13. oktobra (FENA) – U Općini Novi Grad Sarajevo danas su dodijeljene jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 500 KM za 26 porodica, koje su u ovoj godini dobile blizance, treće, četvrto i više djece.

Ovakav vid podrške porodicama koje  se odluče za više djece, Općina Novi Grad realizira već drugu godinu s ciljem pružanja podrške natalitetu i osnaživanju porodice. Za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 70.000 KM. 

Načelnik Općine Semir Efendić kazao je da će i u narednom periodu raditi na tome da kvalitet življenja ljudi koji se rađaju bude što bolji, te da će njihovo odrastanje pratiti izgradnja igrališta, koja se kontinuirano grade u svim dijelovima općine Novi Grad.

Irnes Mehić, otac četiri djevojčice istakao je zahvalnost lokalnoj zajednici koja je pokrenula vrijedan projekat koji višečlanim porodicama mnogo znači.

– Kada je beba mala sve je potrebno, gardaroba, hrana, maramice, ništa nije viška. Zaista velika hvala Općini Novi Grad – kazala je Anela Topalović, koja je u ovoj godini rodila treće dijete, saopćeno je iz Općine.

(FENA) D.V.