FENA Novost: Uhapšen zbog razboljništva nad radnicom u prodavnici ‘Tako BH’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-12 11:58:46

Uhapšen zbog razboljništva nad radnicom u prodavnici ‘Tako BH’

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) – U utorak u 20.15 sati u ulici Nahorevska, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Tako BH” d.o.o. Sarajevo.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, pomenutog dana u 20.30 sati u navedenoj ulici, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode Z.A., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojnišvo.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet kuhinjski nož, kapa “fantomka”, mobilni telefon i određena suma novca.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Klas” 
U utorak u u 17.00 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Klas”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Na području KS 35 saobraćajnih nezgoda
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo registrovano je 35 saobraćajnih nezgoda, od toga 33 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, 11 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(FENA) J.Č.