FENA Novost: Stefanović: Sefić u rukama policije Srbije, biće procesuiran

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-12 23:04:46

Stefanović: Sefić u rukama policije Srbije, biće procesuiran

BEOGRAD, 12. oktobra (FENA) – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras Tanjugu da se Sanjin Sefić, koji se sumnjči da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, nalazi u rukama policije Srbije i da će biti procesuiran u skladu s međunarodnim propisima koji uređuju oblast ekstradicije.

“Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji”, naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dvije djevojke u Sarajevu i potom pobjegao u Srbiju, i rješenje o određivanju pritvora.

Naredba će biti proslijeđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji Srbije ima prebivalište ili boravište, prenosi Tanjug.

(FENA) B.D.