FENA Novost: MUP Srbije: Sarajevo još nije raspisalo crvenu potjernicu za Sefićem

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-12 16:18:56

MUP Srbije: Sarajevo još nije raspisalo crvenu potjernicu za Sefićem

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) – Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo se sinoć oko 23.45 sati Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i obavijestilo nas da se Sanjin Sefić, osumnjičeni za teško krivično djelo u oblasti sigurnosti saobraćaja sa smrtnom posljedicom (gaženje dvije djevojke na pješačkom prijelazu u Sarajevu) udaljio s lica mjesta te da je po njihovim podacima ta osoba ušla u Srbiju na graničnom prijelazu Uvac, što smo mi i potvrdili, rekli su Feni u MUP-u Repulike Srbije.

Kako Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu potjernicu koja predstavlja i nalog za hapšenje, dok se ne budu stekli takvi uvjeti službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode te osobe, kazali su iz MUP-a Srbije.

Iz tog Ministarstva naglašavaju da će “pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodna pomoć u konkretnom slučaju”.

Također, postoji i bilateralni Ugovor između dvije države o policijskoj saradnji, koji definira slučajeve u kojima dvije države za određena krivična djela isporučuju svoje državljane, ističu u MUP-u Srbije.

Do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo potjernicu, naglasili su iz MUP-a Srbije.

(FENA) M.B.