FENA Novost: Vozač koji je usmrtio dvije djevojke pobjegao u Srbiju

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-11 22:30:29

Vozač koji je usmrtio dvije djevojke pobjegao u Srbiju

SARAJEVO, 11. Oktobra (FENA) – Osoba inicijala S.S. (1991) nastanjen u Sarajevu a koji se dovodi u sumnju da je sinoć u Sarajevu usmrtio dvije djevojke, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Republiku Srbiju preko graničnog prijelaza Uvac, kod Priboja. Granična policija BiH je jutros u 6.36 sati registrirala njegov prelazak granice. Za njim je raspisana potjernica, ali i za još dvije osobe koje su mu pomogle pri bijegu.

Ove informacije su saopćene na vanrednoj konferenciji za medije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a načelnik Sektora uniformisane policije Mevludin Halilović je novinarima iznio detalje teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale Selma Agić (21) i  Edita Malkoč (20) iz Bosanske Krupe, studentice Univerziteta u Sarajevu.

Halilović je naveo da je nakon obaljenog uviđaja vozač, vozač Golfa S.S. (1991),  na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Nulta transferzala, općina Novo Sarajevo, na semaforom neprilagođenom brzinom nije zaustavio vozilo na crvenom svjetlu te je na kolovozu udario pješakinje koje su se kretale s desne strane vozila na zelenom svjetlu za pješake.

S.S. je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće. Opsežnom istragom i u saradnji sa građanima, kako je Halilović pojasnio, policija je sinoć u 00.45 sati u ulici Grbavička pronašla vozilo Golf 6 sa vidljivim oštećenjima koja su odgovarala onima nastalim u sudaru.

U vrijeme održavanja vanredne konferencije, ispred MUP-a KS okupila se grupa građana koji mirno prosvjeduju zbog saobraćajne nesreće u kojima su poginule dvije djevojke.

(FENA) F.F.