FENA Novost: Obuka učenika u slučaju prirodnih i drugih nesreća

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-11 13:00:01

Obuka učenika u slučaju prirodnih i drugih nesreća

TOMISLAVGRAD, 11. listopada (FENA) – Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije započela je obuku i edukaciju učenika u srednjim školama na području Hercegbosanske županije na temu Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća.

Time se želi podići svijest učenika o važnosti preventivnog djelovanja, kako bi posljedice po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru.

Obuka se provodi u suradnji s općinskom Službom za civilnu zaštitu i ravnateljima srednjih škola, u sklopu provođenja aktivnosti Plana i programa obučavanja i osposobljavanja struktura zaštite i spašavanja za 2016/2017. godinu.

Kako se doznaje iz Županijske uprave za civilnu zaštitu, cilj je obuke na jednostavan i pristupačan način dati osnovna pravila ponašanja svakog pojedinca u slučaju prirodne ili neke druge opasnosti, kao i o važnosti preventivnog djelovanja, uz pripremljen obiteljski plan za slučaj tih nesreća.

Tijekom edukacije učenici dobivaju Obiteljski priručnik za ponašanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća izrađen od strane Ministarstva sigurnosti BiH, a tijekom edukacije imaju priliku upoznati se s radom, ulogom i važnošću  županijske Gorske službe spašavanja u akcijama zaštite i spašavanja, uz praktične vježbe i prezentaciju nekih tehnika spašavanja.

Ova vrsta obuke je tijekom protekle dvije godine provedena u nižim osmogodišnjim razredima na području cijele županije, a sada se prema programu provodi u srednjim školama.

 

(FENA) I.B.