FENA Novost: MUPKS – Saobraćajne nezgode sa smrtnim posljedicama i razbojništva

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-11 14:08:27

MUPKS – Saobraćajne nezgode sa smrtnim posljedicama i razbojništva

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) – U ponedjeljak u 19.45 sati u ulici Vrazova, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Lupriv”. Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo
U ponedjeljak u 11.10 sati u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom one su su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Povređivanje i smrt osobe A.M.
U ponedjeljak oko 22.05 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Džamijska, općina Novo Sarajevo, tri N.N. osobe napale i pretukle jednu osobu. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli tragove krvi i oštećeno vozilo “vw golf 5”. Pomenutog dana u 22.45 sati, dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je II PU  da se u stanu, ulica Džamijska, općina Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba s povredama glave i leđa. Ljekari su danas u 00,05 sati konstatovali smrt A.M., rođen 1966.godine u Rijeci, nastanjen u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. Nastavlja se rad na rasvjetljavnju i dokumentovnaju krivičnog djela ubistvo, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Teška krađa
U ponedjeljak u 13.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode S.M., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Saobraćajna nezgoda sa smrtnim posljedicama
U ponedjeljak u 21.35 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne i Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješakinje A.S. rođena 1995. godine u Bugojnu, gdje je i nastanjena i M.E., rođena 1996.godine u Bihaću, nastanjena u Bosanskoj Krupi, od vozila nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao N.N. vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio s lica mjesta. Usljed povreda na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja A.S., što su konstatovali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Teže povrede je zadobila pješakinja M.E., a ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je tokom ukazivanja ljekraske pomoći preminula u 24.00. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode, na području općine Novo Sarajevo pronađeno je vozilo “vw golf 6”, teg. oznake E68-K-928, sa vidnim oštećenjima koja odgovaraju oštećenjima nastalim u toj saobraćajnoj nezgodi. Predmetno vozilo je specijalnim vozilom BIHAMK-a prevezeno u garažu Jedinice za saobraćaj, radi potrebnih vještačenja. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u momentu saobraćajne nezgode pomenutim vozilom upravljao vozač S.S., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s drugim policijskim agencijama intenzivno tragaju za vozačem S.S..

Saobraćajna nezgoda
U ponedjeljak oko 19.15 sati,na kolovozu ulice Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M.D. rođen 1940. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, od vozila “peugeot 508”, reg. oznake E79-A-217, kojim je upravljao vozač D.N. rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. U nezgodi teže tjelesne povrede (povrede glave) zadobio je pješak M.D., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na daljem liječenju. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke. 

Na području FBiH 34 saobraćajne nezgode 
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 34 saobraćajne nezgode, od toga 31 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe smrtno stradale, jedna teže i jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, 13 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 

(FENA) J.Č.