FENA Novost: Učenici KŠC-a posjetili Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-10 15:50:32

Učenici KŠC-a posjetili Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) – Učenici Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” Sarajevo, Kristian Ian Džolan, Marinko Peran i Filip Marić posjetili su danas Ministarstvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo u povodu obilježavanja Dana kruha i tom prilikom počastili ministra Elvira Kazazovića i uposlenike pecivima koje učenici ove škole na taj dan simbolično pripremaju.

Obilježavanje Dana kruha je tradicija u ovoj školi od njenog osnivanja 1994. i tada učenici sa svojim roditeljima pripreme neki proizvod od brašna, pecivo ili kolače i donesu ih na izložbu koju organizuju u školi. Običaj je da se za svaki uzeti proizvod ostavi dobrovoljni prilog koji je namijenjen za pomoć učenicima slabijeg imovinskog stanja. Također je običaj da se na ovaj dan počaste učenici i uposlenici drugih škola i institucija.

Ministar Kazazović je zahvalio učenicima, te im je rekao da nastave njegovati ovu tradiciju i da o njoj pričaju svojim vršnjacima jer je važno učiti o svemu što je dio naše kulture i običaja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D.V.