FENA Novost: Azijski diplomatski bazar 15. oktobra u sarajevskoj Drugoj gimnaziji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-07 17:01:16

Azijski diplomatski bazar 15. oktobra u sarajevskoj Drugoj gimnaziji

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) – Udruženje bosanskohercegovačko-azijskog prijateljstva (ABACUS) u saradnji s Drugom gimnazijom Sarajevo organizira prvi Azijski diplomatski bazar koji će biti održan u subotu, 15. oktobra, od 11.00 do 16.00 sati u prostorijama te škole.

Bazar je organiziran s ciljem unapređenja i produbljivanja saradnje s azijskim zemljama koje su rezidentno i nerezidentno prisutne u Bosni i Hercegovini, kao i s diplomatama, akademskim krugovima, te poslovnim subjektima.

Iz Udruženja ABACUS navode da će ambasade azijskih zemalja i kompanije koje se bave prodajom azijskih proizvoda predstaviti gastronomiju, kulturu i umjetnost azijskih zemalja, a učenici Druge gimnazije će izložiti poster-prezentacije o svim azijskim zemljama.

– Kompletan prihod od Bazara bit će iskorišten za kreiranje edukativnih materijala o Aziji za srednjoškolce u BiH i posebno dizajniran projekt, u kome će vršnjaci učiti jedni druge o Aziji i njenim kulturnim, civilizacijskim i socio-ekonomskim potencijalima, kao i sličnosti sa društvom u BiH i na Balkanu – navodi se u saopćenju Udruženja ABACUS.

(FENA) M.L.