FENA Novost: Pendeš u posjeti Republici Bugarskoj

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-06 17:03:29

Pendeš u posjeti Republici Bugarskoj

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) – Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš se prilikom posjete Republici Bugarskoj danas sastala sa zamjenikom ministra odbrane Republike Bugarske Atanasom Zapryanovim.

Tokom radno-konsultativnog sastanka ministrica Pendeš i zamjenik ministra Zapryanov razgovarali su o odbrambenoj saradnji dviju zemalja te o njenom unapređenju kroz regionalne inicijative.

Pendeš je ovom prilikom upoznala zamjenika Zapryanova o aktuelnostima koje provode Ministarstvo odbrane BiH i Oružane snage BiH, kao i aktivnostima koje se poduzimaju na putu ka evroatlantskim integracijama. U tom pogledu zamjenik Zapryanov je iskazao opredjeljenje da će Bugarska pružiti punu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu priključenja evroatlantskim integracijama, te izrazio očekivanja da će se saradnja dvaju ministarstava nastaviti i u narednom periodu.

Prethodnog dana, ministrica Pendeš je boravila u Skoplju u Makedoniji, gdje je prisustvovala ceremoniji otvaranja Stalne organizacije Balkanskih vojnih medicinskih snaga (Balkan Medical Task Force – BMTF).

U sastavu delegacije, pored ministrice Pendeš, ceremoniji otvaranja Stalne organizacije Balkanskih vojnih medicinskih snaga, prisustvovali su i zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH za resurse brigadni general Gojko Knežević, načelnik Odjela u Upravi J1 ZŠ OS BiH brigadir Muharem Mulić te izvršni oficir zamjenika komandanta Komande za podršku OS BiH za resurse pukovnik Boris Kozlik, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.  

(FENA) M.B.