FENA Novost: Veleposlanica BiH u Nizozemskoj predala vjerodajnice kralju Willem-Alexanderu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-05 16:01:26

Veleposlanica BiH u Nizozemskoj predala vjerodajnice kralju Willem-Alexanderu

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) – Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković predala je vjerodajnice nizozemskom kralju Willem-Alexanderu.

U okviru ceremonije upriličena je svečanost postrojavanja počasne garde i intoniranje himne BiH ispred zvanične rezidencije Noordeinde Palace u čast dolaska veleposlanice Čolaković.

Tokom razgovora Čolaković je izvijestila kralja o aktualnim događanjima u BiH, kao i o mogućnostima unapređenja prijateljskih odnosa između dvije države.

Veleposlanica Čolaković je zahvalila na potpori Kraljevine Nizozemske u vezi s aplikacijom BiH za članstvo u EU.

Kralj Willem-Alexander je iskazao interes za aktualnu političku situaciju u BiH i regiji, te naglasio da će Kraljevina Nizozemska i dalje biti aktivno uključena u proces približavanja regije europskim i euroatlantskim integracijama.

Ceremoniji su nazočili i glavna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Joke Brandt, predstavnici kraljevskog protokola, kao i diplomate Veleposlanstva BiH u Den Haagu ministar-savjetnik Mile Nikolić i prvi tajnik Dragan Mihaljević, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M.L.