FENA Novost: Smajić: Sugrađani su mi dali povjerenje da i u narednom periodu radim vrijedno

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 14:36:02

Smajić: Sugrađani su mi dali povjerenje da i u narednom periodu radim vrijedno

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) – Novi – stari načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zahvalio je sugrađanima koji su mu ukazali povjerenje na posljednjim lokalnim izborima i izabrali ga da bude ponovno načelnik te općine.

– Zahvaljujem mojim sugrađanima koji su mi ukazali ovoliko povjerenje. Radi se o 75 posto birača koji su mi dali povjerenje da i u naredne četiri godine radim vrijedno, da rješavam sve vogošćanske probleme i da sve ono što jesu resursi općine Vogošća stavim u funkciju da bi našoj djeci, svima nama i Vogošći bilo bolje – kazao je Feni načelnik Smajić komentirajući svoju pobjedu.

Govoreći o ključnim i prioritetnim projektima koje će Općina rješavati, Smajić je naglasio da je prije svega to prva transverzala.

– Očekujem od Vlade Kantona Sarajevo da već u ovom završnom periodu 2016. godine pripremi i budžetski i operativno, a u 2017. naravno na terenu da vidimo izgradnju prve transverzale – kazao je Smajić.

Po njegovim riječima, drugi za Općinu Vogošća vrlo važan projekt je stavljanje kasarne u Semizovcu u funkciju izgradnje jedne nove poslovne industrijske zone.

– Za to smo se pripremili, dobili smo na korištenje, pokrenuli smo izradu regulacionog plana i od politike na najvišem nivou očekujemo da urade nešto što je urađeno već prije nekoliko mjeseci za neke kasarne u BiH i da na primjeru nove industrijske zone, koju smo oživjeli u zadnjih nekoliko godina i dobili nekoliko stotina radnih mjesta, i ovdje u nekom periodu od godinu dana uradimo uređenje građeviskog zemljišta i pokrenemo s investitorima, kojima je Vogošća interesantna, gradnju poslovnih industrijskih objekata i zaposlimo ljude – kazao je Smajić.

Naglasio je kako je i stavljanje Peračkog vrela u funkciju vodosnadbijevanja nešto što je Vogošći potrebno.

– Imamo šansu da bez ikakvih redukcija, stalno, kontinuirano imamo vodu na području cijele općine Vogošća – kazao je Smajić.

Istakao je da postoji “još nekoliko stotina vrlo važnih projekata kako u oblasti komunalne infrastrukture, ali i o pitanju djece, omladine, đaka, studenata i učinit će sve da Vogošća bude još bolja nego što je bila”.

– Nakon ovakvog povjerenja koje su mi moji sugrađani dali, učinit ću sve da uradimo u naredne četiri godine i nešto više nego što smo obećali i više nego što je dato u okviru ove predizborne kampanje, u okviru tog paketa koji je proizašao iz strateškog planiranja kroz dinamičko planiranje različitih projekata. Naša obećanja su vrlo realna s jednom dozom ambicija – poručio je načelnik Smajić.

(FENA) F.F.