FENA Novost: Obilježen početak rada studija elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 14:13:04

Obilježen početak rada studija elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru

MOSTAR, 4. listopada (FENA) – Prigodnom svečanošću na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru obilježeno je otvaranje studija elektrotehnike.

 Dekan Fakulteta strojarstva i računarstva Željko Stojkić podsjetio je tom prigodom kako je ideja o otvaranju studija elektrotehnike na mostarskom Sveučilištu stara 15 godina te da su se napokon stekli uvjeti da se taj san i ostvari.

 On je zahvalio kolegama s fakulteta elektrotehnike u Zagrebu, Splitu i Osijeku,na njihovoj velikoj i nesebičnoj podršci u realizaciji tog projekta.

 Na prvu godinu studija elektrotehnike upisano je 85 studenata, kojima će na raspolaganju biti suvremeni laboratorij za osnove elektrotehnike.

 Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić kazala je kako je preporuka Europske komisije za visokoškolsko obrazovanje pokretanje tehničkih fakulteta, dodavši kako se studentima nakon završetka tih fakulteta otvaraju velike mogućnosti na tržištu rada.

 – U pravilu na taj studij upisuju se izvrsni učenici, koji po završetku studija postaju izvrsni inženjeri, a tržište je uvijek u potrazi za takvim potencijalima. Nažalost, veliki broj naših mladih i sposobnih diplomiranih inženjera svojim znanjem obogaćuju i unaprjeđuju druge države i društva. Mi danas investiramo u naše mlade nade, naše studente, koji su svjesni svoje uloge u društvu, koji su spremni svojim znanjem, obrazovanjem i voljom mijenjati društvo i društvene neprilike kojima smo svi jednako pogođeni u BiH. Nama trebaju takvi ljudi, nama treba znanje – poručila je rektorica Ostojić.

(FENA) G.P.