FENA Novost: Načelnik Gruda: Prioritet u novom mandatu uređenje prometne infrastrukture

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 11:08:47

Načelnik Gruda: Prioritet u novom mandatu uređenje prometne infrastrukture

MOSTAR, 3. listopada (FENA) – Novi-stari načelnik Gruda Ljubo Grizelj zahvalio je biračima koji su mu na proteklim lokalnim izborima dali 80-postotnu podršku i osigurali mu još jedan mandat na čelu te hercegovačke općine.

– Prezadovoljni smo rezultatima izbora, ispunili smo sve ciljeve koje smo zacrtali. Tražili smo potporu od građana da nastavimo odgovorno upravljati općinom Grude, a oni su prepoznali naš trud i honorirali nas dvotrećinskom podrškom u izborima za Općinsko vijeće te još većom podrškom u izborima za načelnika – kazao je Grizelj u izjavi za Fenu.

Po njegovim riječima, prije četiri godine on i njegova stranka HDZ BiH postavili su sebi zadatak da svim stanovnicima Gruda, kako onima u gradu, tako i onima na selu, osiguraju bolje životne uvjete, a to će im biti glavna smjernica i u budućem razdoblju.

– Zadatak svakog općinskog načelnika jeste starati se o svakodnevnim problemima i potrebama stanovnika svojih sugrađana. Konkretno, naša je zadaća brinuti o infrastrukturi, predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju, okolišu, građevinskom zemljištu… Sve su to pitanja koja su bila u fokusu naše pozornosti u protekle četiri godine, a tako će biti i ubuduće – istaknuo je.

Grizelj je naglasio kako su sve nabrojane tema od velikog značenja za lokalno stanovništvo, no ipak jedno od važnijih pitanja jeste tranzitni promet, s obzirom na to da kroz Grude godišnje prođe 30 000 kamiona.

– U suradnji s državnim institucijama uspjeli smo na graničnom prijelazu osigurati kvalitetne uvjete za prihvat tih kamiona. Sada nam ostaje da, također u suradnji s višim razinama vlasti, osiguramo njihov siguran prolazak kroz Grude – kazao je Grizelj.

Dodao je kako je u tijeku izgradnja dviju prometnica, sjeverno i južno od Gruda. Posao na izgradnji južne obilaznice, koja vodi prema Ljubuškom, dobrim je dijelom završen, dok je tri kilometra duga sjeverna obilaznica u idejnoj fazi, a izgradnja te dionice trebala bi se financirati iz kredita Europske investicijske banke.

– Vjerujem kako uz stabilne gospodarske i političke prilike imamo realne šanse okončati ove projekte u razumnom roku – zaključio je Grizelj.

(FENA) Z.N.