FENA Novost: Margot Ellis i Peter Duffy sutra u posjeti Servis centru ‘Dajte nam šansu’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 10:57:15

Margot Ellis i Peter Duffy sutra u posjeti Servis centru ‘Dajte nam šansu’

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) – Viša zamjenica pomoćnika administratora USAID-a Margot Ellis i direktor USAID misije u BiH Peter Duffy posjetit će sutra Servis centar za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu“ u Sarajevu koji je od 2014. godine podržan od USAID-a.

U tom periodu održavati će se inkluzivna muzikoterapeutska radionica u okviru obilježavanja Dječije nedjelje 2016.

Kako je saopćeno iz Centra “Dajte nam šansu”, ova posjeta bit će prilika za diskusiju o položaju porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju u BiH te za prezentaciju rada ovog servis centra.

“Dajte nam šansu“ je neprofitna organizacija koja djeluje na području BiH. Koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pruža podršku porodicama djece/odraslih s poteškoćama u razvoju. Servis centar pruža podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju na nivou KS bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće.

-Kroz usluge kratkog boravka, psihološke podrške, informativne i pravne pomoći, mobilnog tima nastojimo pružiti porodicama mogućnost da ostvare osnovna ljudska prava te ojačati porodicu kao osnovnu jedinicu društva – ističu iz ovog servis centra, dodajući da je u proteklih 18 mjeseci pruženo 10.000 usluga za registrovanih 250 porodica.

(FENA) L.A.