FENA Novost: Ejubović: Angažirat ćemo se svim kapacitetima na privrednom razvoju

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 12:15:21

Ejubović: Angažirat ćemo se svim kapacitetima na privrednom razvoju

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) – Hamdo Ejubović, prema preliminarnim nepotvrđenim rezultatima izbora, novi-stari je načelnik Općine Hadžići, a u izjavi za Fenu poručuje da će se ova općina angažirati svim kapacitetima na privrednom razvoju.

– Građani su dali svoje povjerenje meni glasajući za mene u četvrtom mandatu i opredijelili su se za nekoga koga su već provjerili u radu tako da sam i dobio veliku podršku – kazao je Feni Ejubović, komentirajući svoj uspjeh na ovim izborima.

Naglasio je da je program koji je prezentirao za ovaj izborni ciklus bio privredni, odnosno ekonomski oporavak općine Hadžići u svim sferama u kojima Općina može uticati, a to je razvoj privrede, turizma, poljoprivrede.

– Protekla tri mandata ili u 12 godina gotovo završili smo najneophodniju infrastrukturu, ono što je primarno ovoj općini. Možda je ostalo 10 posto i to ćemo završiti – poručio je Ejubović.

Navodi da je kupljena i industrijska zonu od oko 100 duluma zemljišta koja je, smatra, najveći industrijski potencijal u Kantonu Sarajevo, a radi se o industrijskoj zoni bivšeg preduzeća drvne industrije Bjelašnica Hadžići.

-Sada je čistimo, tu nema objekata, ali ima sva infrastruktura od plina, struje, vode, puta – kazao je Ejubović.

Dodaje također da se Općina bori i da se riješi pitanje vojne imovine na način da i ona dobije jedan dio.

– Igman i Bjelašnica stoje još kao neiskorišteni potencijali. Ima i interesovanja od Korejaca i iz Katara za izgradnju jednog medicinskog centra – navodi Ejubović.

Hamdo Ejubović bio je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) za mjesto načelnika Općine Hadžići. Prema posljednjim preliminarnim podacima, osvojio je 62,52 posto glasova.

(FENA) L.A.