FENA Novost: Uhapšen tri sata nakon što je oteo vozilo

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-03 12:35:51

Uhapšen tri sata nakon što je oteo vozilo

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) – Policija je u nedjelju uhapsila J.A. (1981.) za kojeg sumnjaju da je nekoliko sati ranije od H.E. ukrao putničko vozilo “vw golf 4”.

Auto je oteo oko 11.30 sati u ulici Ispod Budakovića, općina Stari Grad Sarajevo, a uhapšen je oko 14.30 sati.

Opljačkana ”Lutrija BiH”
Nepoznata osoba u nedjelju oko 16.30 sati opljačkala je poslovnicu ”Lutrija BiH”, u ulici Jadranska, općina Centar Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

Opljačkana sportska kladionica ”Sport plus”
Dvije nepoznate osobe u nedjelju oko 20.00 sata opljačkale su sportsku kladionicu ”Sport plus”, u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo.

Ukradena je određena suma novca.

Smrtno stradao nakon pada s traktora
Na kolovozu ulice Gornja Bioča, općina Hadžići, u nedjelju oko 15.00 sati S.E. (1949.) iz Hadžića pao je s motokultivatora, a sat poslije ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija.

Stanje u saobraćaju
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježeno je 28 saobraćajnih nesreća, od toga 23 s materijalnom štetom i pet s nastradalim osobama. Jedna osoba je smrtno stradala, jedna teže, a četiri su lakše povrijeđene.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 15 vozača.

Isključeno je i 16 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA) L.A.