FENA Novost: Dio preliminarnih izbornih rezultata za načelnike i =?utf-8?Q?gradona=C4=8Delnike?=

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-03 12:29:23

Dio preliminarnih izbornih rezultata za načelnike i gradonačelnike

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) – Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine saopćila je na pres-konferenciji dosadašnje nezvanične, nepotpune i nepotvrđene rezultate jučerašnjih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini pristigle jutros do 8.00 sati.

U dijelu koji se odnose na izbornu utrku za općinske načelnike, odnosno gradonačelnike, navedeno je da u općini Cazin vodi Nermin Ogrešević iz A-SDA, u Bihaću Šuhret Fazlić iz Građanskog saveza BiH, u Velikoj Kladuši Fikret Abdić iz Laburističke stranke BiH – Laburisti BiH, a u Bosanskoj Krupi Armin Halitović (SDP) i u Bužimu nezavisni kandidat Zikrija Duraković.

U Krupi na Uni u vodstvu je Mladen Kljajić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), u Novom Gradu Miroslav Drljača iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić (SNSD), u Prijedoru Milenko Daković (DNS), u Gradišci Zoran Adžić (SNSD), a u Laktašima Ranko Karapetrović (SNSD).

U Srpcu je u vodstvu Mlađan Dragosavljević (SNSD), u Prnjavoru Darko Tomaš (SNSD), a u Derventi Milorad Simić (SNSD). U Brodu vodi Ilija Jovičić (SNSD), u Odžaku Jakov Ivanković (Hrvatska demokratska zajednica BiH), u Vukosavlju Elmir Hadžiomerović, kandidat Stranke demokratske akcije/Savez za bolju budućnost BiH (SDA/SBB), u općini Domaljevac – Šamac Mario Jurkić (Za Banje – Za opstojnost Domaljevca,Grebnica, Bazika i Drvnika), u Šamcu Đorđe Milićević iz Saveza za promjene – Šamac, u Orašju Stanko Vincetić (HDZBiH), u Donjem Žabru Nikola Đokanović (SRS-SNSD-SP), a u Modriči Mladen Krekić (SNSD).

Prema podacima do 8.00 sati, u Gradačcu je u vodstvu Edis Dervišagić iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, u Pelagićevu Simo Stakić iz Socijalističke partije, a u Bijeljini Mićo Mićić, kandidat Saveza za promjene.

U Bosanskom Petrovcu je to nezavisni kandidat Zlatko Hujić, u Petrovcu Milan Grbić iz Demokratskog narodnog saveza, u Sanskom Mostu Faris Hasanbegović (SDA/SBB), u Oštroj Luci Dragan Stanar (DNS), a u Banjoj Luci Igor Radojičić (SNSD).

U općini Čelinac je u vodstvu Momčilo Zeljković (SNSD), Doboj-Istoku Kemal Bratić (SDA/SBB), u općini Doboj-Jug Mirnes Tukić (SDA/SBB), a u Doboju Obren Petrović iz Srpske demokratske stranke (SDS) te u Tešnju Suad Huskić (SDA/SBB).

U Stanarima najviše glasova ima Dušan Panić (SNSD), u Maglaju Mirsad Mahmutagić (SDP) i u Gračanici Nusret Helić (SDP). 

U općini Petrovo, u vodstvu je Ozren Petković (SDS), a u Lukavcu Edin Delić iz Koalicije SDP-DF te u Srebreniku Nihad Omerović iz Koalicije SDA/SBB.

U Tuzli najviše glasova ima Jasmin Imamović (SDP), u Čeliću Sead Muminović iz Kolacije SDA/SBB, u Loparama Rado Savić iz Saveza za promjene, a u Teočaku Tajib Muminović (SDA/SBB).

U Ugljeviku je, na osnovu podataka samo s jednog obrađenog biračkog mjesta od ukupno 29 mjesta, kako su napomenuli na pres-konferenciji CIK-a, u vodstvu Vasilije Perić iz Saveza za promjene, a u Drvaru Goran Broćeta (SNSD).

U Ključu je to Nedžad Zukanović (SDP), u Ribniku Radenko Banjac iz Socijalističke partije, u Mrkonjić- Gradu Divna Aničić (SNSD), u Jajcu Edin Hozan (SDA/SBB), a u općini Jezero Snežana Ružičić (SNSD).

U Dobretićima vodi Ivo Čakarić (HSS Stjepana Radića), u Kneževu Goran Borojević, nezavisni kandidat, a u Kotor- Varoši Zdenko Sakan iz Saveza za promjene – Kotor -Varoš te u Tesliću Milan Milićević (SDS).

U Žepču najviše glasova ima Mato Zovko (HDZBiH), u Zavidovićima Hašim Mujanović (Stranka za BiH), a u Banovićima Midhat Husić (SDA/SBB), dok u Živinicama vodi Samir Kamenjaković (SDP) a u Kalesiji Sead Džafić, nezavisni kandidat.

 U općini Osmaci najviše glasova ima Ljubo Petrović (SDS), u Sapni Zudin Mahmutović (SDA/SBB), a u Zvorniku Zoran Stevanović (SNSD) te u Bosanskom Grahovu Duško Radun iz Srpske napredne stranke, u Glamoču Radovan Marković (SNSD-SP), a u Šipovu Milan Kovač (SNSD).

U Donjem Vakufu je s najviše glasova Huso Sušić (SDA/SBB), u Travniku Admir Hadžiemrić (SDA/SBB), u Zenici Fuad Kasumović, nezavisni kandidat, u Kaknju Nermin Mandra (SDA/SBB), u Varešu Zdravko Marošević (HDZBiH), u Olovu Đemal Memagić (SDA/SBB), a u Kladnju Jusuf Čavkunić (SDA/SBB).

U Šekovićima najviše glasova ima Momir Ristić iz Socijalističke partije, u Vlasenici Miroslav Kraljević (SNSD), u Bratuncu Nedeljko Mlađenović iz Saveza za promjene – Bratunac, a u Srebrenici Mladen Grujičić (Zajedno za Srebrenicu).

U Livnu je, prema dosadašnjim, nepotvrđenim podacima, pobjednik Luka Čelan iz HDZ-a BiH, a u Kupresu vodi Milan Raštegorac (HDZ1990) i u Kupresu (RS) Gojko Šebez (SNSD).

(FENA) E.F.