FENA Novost: Radović: Najbolja partija Olimpica od kada sam njihov trener

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-01 17:55:45

Radović: Najbolja partija Olimpica od kada sam njihov trener

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) – Trener Fudbalskog kluba Olimpic Dragan Radović zadovoljan je igrom svog tima koji je u današnjem susretu 11. kola Premijer lige BiH na stadionu ”Otoka” s 3:1 savladao Široki Brijeg.  

Nakon utakmice Radović je naglasio da je ovo najbolja utakmica Olimpica od kada je on na klupi tog premijerligaša. 

– Ovo je najbolja partija Olimpica od kada sam ja tu. Igrači su odigrali disciplinovano protiv jakog protivnika, strpljivo su čekali i iskoristili svoje prilike iz tranzicija. Zaslužili su sve čestitke za ono što su prikazali – rekao je Radović.  

Trener Širokog Brijega Branko Karačić ističe da je Olimpic zasluženo osvojio tri boda zahvaljujući odličnim kontranapadima i raspoloženom golmanu Bandoviću koji je u nekoliko navrata odbranio svoj gol u situacijama iz kojih je Široki mogao doći do izjednačenja. 

– Bila je zahtjevna utakmica, znali smo da je ulog velik. Cijelu sedmicu smo se spremali za Olimpic, znali smo da smo kvalitetnija ekipa i da moramo kroz tečnu igru i dominaciju ostvariti svoj cilj. Međutim, u prvom dijelu susreta smo imali određene probleme, ali vjerovali smo da možemo održati neizvjesnost i da će na kraju utakmica otići u našu korist – izjavio je Karačić. 

Ističe da je Olimpic u ovom meču iskoristio svoje kvalitete, brze i neugodne igrače, koji su nakon pritiska Širokog pri vodstvu od 1:0 iskoristili prostor koji im se otvorio, te realizirali kontranapade koji su odlučili pobjednika ovog susreta.

– Prvi gol smo primili nakon kornera i prilike za nas, koja se pretvorila u kontranapad i pogodak Olimpica. Morali smo praviti prekid, a desilo se da nas šest igrača Olimpica pretrči i postigne taj gol. U drugom dijelu smo morali rizikovati, a Olimpic je u nekoliko navrata dobrim reakcijama spasio golman Bandović. Olimpic je iskoristio svoje šanse i zasluženo pobijedio – zaključio je Karačić. 

(FENA) B.D.