FENA Novost: Niš: Uhapšenom Nehaju Tačiju određen pritvor

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-01 12:21:28

Niš: Uhapšenom Nehaju Tačiju određen pritvor

NIŠ, 1. oktobra (FENA) – Direktoru regionalne kosovske policije za Kosovsku Mitrovicu Nehaju Tačiju, koji je uhapšen na graničnom prijelazu na osnovu raspisane potjernice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela terorizma, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, rekla je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović.

“Tačiju je odreden pritvor zbog opasnosti od bjekstva, visine zaprijećene kazne od preko 10 godina zatvora i zbog opasnosti od uznemiravanja javnosti”, izjavila je Popović za Radio Slobodna Evropa.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević je izjavio da je slučaj Tači preuzelo Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal.

MUP Srbije je 29. septembra potvrdio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili N.T. (1976) iz Uroševca, na osnovu raspisane potjernice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog krivičnog djela terorizma.

N. T. je uhapšen na administrativnom prijelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije, prenosi Tanjug.

 

 

 

 

(FENA) N.M.