FENA Novost: Na putevima u BiH slabiji promet vozila, kolovozi suhi

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-01 10:52:27

Na putevima u BiH slabiji promet vozila, kolovozi suhi

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) – Saobraćaj se u Bosni i Hercegovini odvija po pretežno suhom kolovozu, uz slabiji promet vozila.

Vozačima se preporučuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.   

Zbog radova na sanaciji betonske ograde na autoputu A-1 Tarčin-Lepenica (na potezu od petlje Tarčin kroz tunel Grab do ulaza u tunel 25.novembar), saobraćaj će biti obustavljen u preticajnoj traci, a izmještanje je planirano za 02.10. (nedjelja) od 08 do 18 sati. 

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad, M-5 Busovača-Kiseljak, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-17 Jablanica-Mostar. 

Zbog održavanja lokalnih izbora sutra ćena području BiH biće zabranjen prijevoz eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) B.D.