FENA Novost: MUPRS-a u predizbornoj kampanji osiguravao 929 javnih skupova

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-09-30 11:40:34

MUPRS-a u predizbornoj kampanji osiguravao 929 javnih skupova

BANJA LUKA, 30. septembra (FENA) – Od početka predizborne kampanje, 2. septembra, na području Republike Srpske do danas je održano ukupno 929 javnih skupova političkih partija, koje je osiguravala entitetska policija.

U predizbornom periodu, evidentirana su 53 incidenta, od kojih se najveći dio odnosi na cijepanje postera i uništavanje oglasnih bilborda političkih stranka, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a.

Na teritoriji Centra javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka evidentirano je 14 incidenata, CJB Bijeljina osam, CJB Doboj 14, na području CJB Istočno Sarajevo 10, CJB Trebinje pet i CJB Prijedor dva incidenta.

S ciljem preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je donio naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju tokom 2. oktobra.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a RS-a (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) radit će u subotu i nedelju, 1. i 2. oktobra 2016. godine od 7.00 do 19 sati.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su: lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Štab MUPRS-a “Izbori 2016“ prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne sigurnosne situacije u RS na dan lokalnih izbora.

(FENA) L.A.