FENA Novost: Uskoro počinje realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara “Soukbunar”

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-09-29 15:56:02

Uskoro počinje realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara “Soukbunar”

SARAJEVO, 29. septembra (FENA) – Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas s direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Nezirom Hadžićem o stavljanju u funkciju lokaliteta starog rezervoara na Soukbunaru.

Nakon brojnih inicijativa da se ovaj prostor uredi i stavi na raspolaganje građanima, uskoro bi trebala početi realizacija projekta uređenja spomenutog lokaliteta koji je u vlasništvu Kantona Sarajevo (KS), a na koje “Vodovod i kanalizacija” ima upisano pravo raspolaganja.

Ranije je dogovoreno da se, uzimajući u obzir da ovaj lokalitet kojim preduzeće upravlja nije u upotrebi te da trenutno nije od značaja u vezi vodosnabdijevanja građana, treba građanima ustupiti na korištenje.

Općina Centar pristupit će realizaciji projekta uređenja zemljišta što, između ostalog, uključuje čišćenje zelene površine oko rezervoara Soukbunar, odvoz kompletnog otpada na gradsku deponiju te postavljanje klupa i kanti za otpatke.

Hadžić je kazao da je Općina Centar, kao lokalna zajednica, provela sve potrebne procedure te da se očekuje da se ovaj lokalitet u što skorije vrijeme stavi u funkciju parkovske površine za odmor i šetnju stanovnika s područja mjesne zajednice “Soukbunar”, saopćeno je iz Općine Centar. 

(FENA) M.B.