italvino i diva

Nevjerovatna ljubavna priča – Italvino i Diva umrli zajedno

GPS za dušu Jedi moli voli Pričam ti priču
Ponekad je ljubav toliko moćna, da joj ni smrt ne može stati na put. To je nedavno dokazao i brazilski bračni par, Italvino i Diva Poss. Nakon 65 godina braka, umrli su zajedno, ležeći jedno pored drugog, u istoj bolničkoj sobi – kako prenosi britanski Express.

89-godišnji Italvino obolio je od leukemije prošlog avgusta, a Diva je od aprila ove godine bila na hemoterapiji. Prošle sedmice, kad joj se stanje pogoršalo, pozvala je cijelu porodicu da ih još jednom vidi.
“Ona je osjetila da joj vrijeme dolazi i željela je da još jednom vidi svoje najmilije”, rekao je unuk Rafael Max. “Tad je moj deda proveo neko vrijeme s njom u sobi, nakon čega su oboje djelovali mirno i spokojno.”

Tad su medicinske sestre odlučile da Italvino, koji je također boravio u bolnici, pređe u Divinu sobu, kako bi mogao suprugu držati za ruku. Ipak, Italvino je prvi umro.

 “Nakon što je umro, tetka je šapnula baki u uho da je djed preminuo u miru”, objasnio je Rafael. “U tom trenutku postala je još mirnija. Sve to izgledalo je kao da je on prvi otišao da otvori vrata za nju i da im uredi da zauvijek budu zajedno.” Diva je umrla u roku od sat vremena.
Italvinova i Divina ljubavna priča počela je 1948. godine, kada se par upoznao na plesu. Prema Rafaelu, Italvino je znao da će oženiti Divu od trenutka su se upoznali: “. Deda je uvijek govorio da su u braku godinu dana duže, jer je za početak braka računao njihovo upoznavanje. Smatrao je njihov brak jednim vječnim ljubavnim sastankom.”

 Za vrijeme braka, koji je trajao gotovo sedam decenija, par je dobio 10 djece i 14 unučadi.  Par se nikad nije razdvajao, a Italvino je svojoj supruzi svaki dan kuhao doručak, a čak je uzgajao i njeno omiljeno povrće.
“Nikad nisam vidio ništa slično”, rekao je Rafael.