Grašo, Šola, Balašević

Najnoviji paket ‘lakih nota’ – najbolje od najboljeg

Muzika - regija Show Time

Pjesme koje su ovih dana izbacili Grašo, Balašević, Šola i Batelić, uz jednu iznenađujuću pop obradu Baretovih ‘Teških boja”, primjerci su koji pokazuju da i tzv. zabavna muzika ima trenutke koji nisu samo kratkotrajna konzumerska zabava.

Petar Grašo: Ako te pitaju

Još od sredine 1990-ih spoznali smo autorski talent tada tinejdžera Petra Graše, a ubrzo i njegove iznimne pjevačke mogućnosti. Iako je bio pomalo u sjeni drugih splitskih pop zvijezda, u ovih 20 godina stekao je vjernu publiku u cijelom regionu, svakom novom pjesmom potvrđujući da spada u vrh žanra.

Za najnoviji broj ”Ako te pitaju” muziku je komponirao Tonči Huljić, tekst napisala Vjekoslava Huljić, a sve zajedno u paketu čini najbolje od najboljeg u popu, neku vrstu podsjetnika na zlatno razdoblje iz osamdesetih.

Đorđe Balašević: Mati

Bez novog albuma već 13 godina, Balašević je, po mnogima, potrošio svoju inspiraciju i status održava samo velikim koncertima i stalnim podjećanjima na D-molske i ostale klasike svoje posebne pjevane poezije.

Pri tome se zaboravlja da i najveći svjetski ‘vukovi’, poslije velikog i ubrzanog opusa, s puno više istančanosti pišu nove pjesme i svaka bude novi biser. Poslije neprevodljive “Stih iznad svih”, iz proljeća ove godine, dobili smo novu koja će se pamtiti.

Antonija Šola: Tvoja

Malo glumica, malo pjevačica, malo volonterka u humanitarnom radu, Antonija Šola se povremeno povlačila u zadnje redove na pop sceni, ali bi svaki njen ‘povratak’ bio vrijedan pažnje.

U moru jeftinih pjesmica, u kojima je lik važniji od djela, njena nova autorska balada je uhu sasvim ugodna.

Franka Batelić: S tobom

Franka Batelić iz Rijeke je prije desetak godina imala nominacije za novog izvođača godine u respektanilnim izborima Zlatna koogla i Porin, imala jedan uspješan izlet u house i dance, većini bila poznata kao celebrity i nikada u prvom planu pop scene.

Iako se za njenih 25 godina još ne može reći da su ispunjene velikim životnim iskustvom, povratak u muzičke vode poslije četiri godine pauze, s pjesmom autora Branimira Mihaljevića i Nene Ninčevića, obećava da je bar ono muzičko sada dovoljno sazrelo za ozbiljnu karijeru.

Jasna Zlokić: Teške boje

Za kraj jedna neobična obrada koju je izvela slavna ‘skitnice’, pjevačica iz veteranske klase koja još brani boje zlatne generacije zabavne muzike.

Dakle, pjevačka diva Jasna Zlokić pretvorila se u rock zvijezdu, gostujući na Narodnom radiju u emisiji ‘Narodni Living Room Acoustic’ i izvodeći obradu Baretove pjesme ‘Teške boje’.