Radio Aktiv

Radio Aktiv, prema trogodišnjem ciklusu, najavljuje treći album

Muzika - regija Show Time

Radio Aktiv je osnovan 2009. u Puli. Zvuk baziraju na rocku pomiješanim s različitim stilovima, a perspektiva im je utemlenjena na dvostrukoj titulu najboljeg mladog benda 2011. godine, zahvaljujući pobjedama na najvećim hrvatskim demo festivalima, HGF i HR Demo Klub.

Prvijenac “Grije nas isto sunce” objavljuju 2012. u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, s kojeg je predstavljeno čak pet singlova, da bi naredne godine dobili nova priznanja struke osvojivši nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine”, te “Fender Mega Muzika” nagradu za najbolji mladi bend.

Drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona) izlazi im 2015. godine i prate ga dobre ocjene kritike, uz konstataciju da donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac “Grije nas isto sunce”. S albuma je također predstavljeno pet singlova.

Početkom 2018. pjesmom “Zašto ne pokažemo djeci?” Radio Aktiv predstavlja novu postavu i zvuk, što bi trebala biti njihovo novo poglavlje.

Istovremeno, pridržavaju se trogodišnjeg ciklusa objave novih materijala, pa ovaj singl čini uvod u treći studijski album.

Radio Aktiv su Brane – glas / gitara, Tafra – gitara / glas, Borna – bubnjevi / perkusije, Dinko – bas gitara, Kiki – truba i Magda – saksofon. Bend je cijelo vrijeme koncertno aktivan i može se pohvaliti klupskim i festivalskim nastupima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.