Film & Foto & TV Show Time

Happy End o seksu, politici, religiji, medijima, celebrityjima…

Happy End, film Anđela Jurkasa

“Znaš kad će Hrvati počet snimat dobre komedije?” pita neki dan jedan sjajni domaći komičar kojem se jako svidio scenarij Happy Enda. Kad? – priupita autor filma. Kaže: “Kad si izvuku štapove iz dupeta, brade iz oblaka i skuže da nije najgora tragedija na svijetu smijati se sebi samima…”.

U Zagrebu je, nakon desetak mjeseci intenzivnog rada, završeno snimanje trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, komedije ”Happy End” o seksu, politici, religiji, medijima, celebrityjima, Hrvatskoj, našem mentalitetu i Balkanu.

Riječ je o završnom dijelu prve debitantske trilogije u povijesti filma u Hrvatskoj i zemljama regije, komediji o muško ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom ”Zbog Tebe” (2016.), nastavljene aktualnom romantičnom komedijom ”Fuck Off I Love You” (2017.), koji su oba bili u konkurenciji lanjskog pulskog filmskog festivala kao prvi puta u povijesti domaćeg igranog filma dva filma istog redatelja budu u službenoj konkurenciji.

Happy End, scena iz filma

Happy End, scena iz filma

 

Sinopsis: Priča je to o dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika…

Snimanje je trajalo u razmacima deset mjeseci a odvijalo se u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i Los Angelesu.

Uz završetak snimanja ”Happy Enda” i dopuštenje korištenje snimaka Hrvatske Katoličke Televizije (HKTV), producenti predstavljaju pretpremijerno i ekskluzivno i teasere, te scene sa snimanja filma.

U glavnim ulogama pojavljuju se Dino Škare, Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., mlada hrvatska glumica na studiju glume u Los Angelesu Clea Livingston i mnogi drugi.

Internacionalni dio glumačke ekipe predstavljaju poznati talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum te beogradska glumica i voditeljica Iva Štrljić, a osim spomenutih dramskih glumaca po prvi puta u filmu se pojavljuju glazbene zvijezde Massimo Savić, Edo Maajka, Fil Tilen, bivši reper danas slastičar Stiv Kahlina a ka El Bahattee, TV voditelji Aleksandar Stanković i Dalibor Petko, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, Irena Škorić, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi.

Prvu i posljednju ulogu u igranom filmu ostvario je lani preminuli književnik, glazbenik i multimedijski umjetnik Ante Perković koji je tumačio rolu uličnog Gitarističkog Boga.

HappyEnd-Edo Maajka

HappyEnd-Edo Maajka

Direktor fotografije je Danijel Kovačević, montažu rade Robert Ferenc (Ratio VP), filmski score potpisuju Hrvoje Marjanović, Vladimir Tomić Mosk te stalni suradnik Dalibor Grubačević, a film će biti prepun sjajnog soundtracka i kao i prethodna dva, generacijski određene glazbe.

Film se kao i prethodna dva, snimao bez ikakve financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela koja se zasad oglušuju na zamolbe koprodukcije za pripomoć pri sufinanciranju i završavanju filmova pa su kao i ostali dosad snimljeni rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio.

Ostavi komentar