Starbridge, U polusnu

Sarajevski prog-metalci Starbridge propjevali na bosanskom

Muzika BiH Show Time

Koliko god im ‘dobro stoji’ kad pjevaju na engleskom, zanimljivo će biti pratiti kakav rezultat može ostvariti prva pjesma koju je Starbridge snimio sa tekstom na maternjem jeziku.

O raskošnim aranžmanima u muzici Starbridgea više ne treba govoriti. Sve pjesme su im kompleksne, instrumenti se pažljivo i s mjerom smjenjuju u glavnim ulogama, kristalni glas Dejane Hršum u opernim oktavama lebdi nad melodijom i sad jedina usporedba ranijih materijala i novoga mogu biti stihovi – engleski ili bosanski.

Premijerni singl ”Reborn” grupa je objavila na samom početku ove godine i ostvarila je odličan broj pregleda na You Tube kanalu, nešto više od 22.000, dok je naredni ”Day of Fire”, koji se pojavio u junu, do sada skupio desetak hiljada.

Obzirom da u Bosni i Hercegovini nema relevantnog i pouzdanog barometra radijskih emitiranja bilo koje muzike, internetski video kanal jedino je kakvo-takvo mjerilo zanimanja publike, a Starbridge postignutim može biti zadovoljan.

Sada će na testu biti prva pjesma na bosanskom, ”U polusnu”, objavljena danas na bendovskom kanalu.

Starbridge je, inače, već snimio većinu materijala za svoj prvi album. Još jednu baladu na maternjem jeziku smo čuli, kao i nekoliko ‘engleskih’, ali se neće pojaviti bez videa, za koji bend na početku karijere treba puno više napora da ga snimi. Kakva će biti konačna forma debitantskog albuma možda će usmjerenje dati rezultat koji postigne pjesma ”U polusnu”. Što i nije loš način testiranja publike.