Senshi Band

Senshi はNovi Sad 伝統的な日本の楽器とラグガのメタル

Muzika - regija Show Time Zanimljivo

Naslov nije štamparska greška. Među svim neobičnim muzičkim pojavama kod nas, najegzotičnija je novosadska grupa Senshi i njihov ragga metal with traditional japanese instruments.

U januaru ove godine Adam Rakić (vokal) i Miloš Armuš (bubanj) došli su na ideju da formiraju grupu koju su nazvali Senshi. Zamisao, ne bilo kakva, bila je zanimljiva još dvojici muzičara, Zoltanu Kovacsu (gitara, vokal) i Szabolcsu Szecseiu (bas gitara).

I počeli su raditi ragga metal – sa elementima tradicionalne japanske muzike.

Budući da se Senshi na našem jeziku izgovara ‘ratnik’, prvi singl nazvali su “Musical Warriors”, da ih cijeli Japan razumije.

Šalu na stranu, pjesma je postigla ogroman uspjeh, u Japanu dakako. Spot je tamo privukao više 200.000 pregleda za samo nekoliko dana i dobio ogromnu podršku od poznatih japanskih metal bendova.

Podrška je i konkretno izražena – drugi spot ”Righteus Fighter”, objavljen u ljeto, ima japanskog gosta, Kiminobua Hiraia za tradicionalnim japanskim bubnjevima.

U susret prvom albumu, Senshi je početkom ovog mjeseca izbacio i treći video sing, ”Jump Up (MadRed Cover)”, bez gostiju, ali sa novom postavom, u kojoj je za bubnjevima Aleksandar Savara Savić i kao gitarista Srđan Toljagić.

Rado bismo vam preporučili da Senshi pratite na Twiteru, ali uzalud vam trud svirači – svi su postovi na japanskom.

こんにちは

Ili, kon’nichiwa!