Srcelomac ne posustaje – uoči ZG koncerta objavio novu baladu

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Samo nekoliko dana prije jedinog koncerta u našem regionu, u Zagrebu 9. 11., Bryan Adams će izdati kompilacijsku zbirku ”Ultimate”, no danas je iznenadio fanove diljem svijeta potpuno novom pjesmom, baladom ”Please Stay”.

Karijeru kanadske zvijezde, bez obzira na neka punokrvna hard rock izdanja, obilježile su power balade i teško je zamisliti neku sentimentalnu best-of kolekciju bez nekog od njegovih klasika kao što su “Heaven”, “(Everything I Do) I Do It for You”, “All for Love”, “Have You Ever Really Loved a Woman?”, “18 til I Die” ili “Please, Forgive Me”.

Njegova trenutna svjetska ”Get Up” turneja, kojom promovira istoimeni studijski album iz 2015. godine, upravo je slika takvog Adamsa, uvijek emotivnog i kad pjeva ljubavne pjesme i kad podiže adrenalin čvrstim rock brojevima.

Zato njegov ponovni dolazak u ove krajeve (Adams je 2006. imao koncerte u Ljubljani, Osijeku i Beogradu, te 2014. u Ljubljani), na koncert u zagrebačkoj Areni, 9. 11., zvuči tako privlačno.

Bryan Adams, live 2015.
Bryan Adams, live 2015.

A nekoliko dana ranije, 3. 11., na tržištu će se naći kompilacijski album ”Ultimate” za koji je probrane posebne pjesme iz njegovog bogatog opusa. Ultimativnih je 19, od ranih hitova ”Cuts Like A Knife” i ”Run To You” do kasnijih klasika ”When You’re Gone” i ”Cloud Number Nine”, a nenadano Adams je iznenadio fanove objavom i jedne potpuno nove, ”Please Stay”, koja će se naći na kompilaciji, uz još jedan premijerni broj ”Ultimate Love”. Prvu smo dobili za preslušavanje.

”Kao tekstopisac i glazbenik, uvijek nešto stvaraš. Iako je ovo ‘ultimativna’ kolekcija pjesama, gledam unaprijed. I ”Please Stay” i ”Ultimate Love” su pjesme koje sam jednostavno osjetio da moram napisati u ovim nesigurnim vremenima i pokazati koliko nam više od ičega – treba ljubavi”, objasnio je zamisao Bryan Adams.

Na Google Play linku se mogu obaviti digitalne predbilježbe albuma po cijeni 5,99 dolara samo do trenutka izlaska kompilacije.

Bryan Adams in Concert