Nisomnia 2016

Završnica ovogodišnjeg festivala Nisomnia

Muzika - regija Show Time

Nisomnia je muzički festival koji se od 2002. godine održava u Nišu i ovogodišnje izdanje ulazi u završnicu, u kojoj će nastupiti nekoliko poznatih bendova raznih žanrova, a u pratećem programu prikazati znameniti dokumentarac ”Limunovo drvo”.

Već 16. izdanje festivala počelo je muzičkim radionicama za najmlađe i večeras će biti priređen nastup polaznika dječje DJ radionice, a sutra će se predstaviti mališani koji su prošli kroz rock radionicu.

Prije glavnih koncertnih programa, u četvrtak 28. septembra, promovira se novo izdanje časopisa ”Presing”, koji je prošle godine obilježio četvrt vijeka kontinuiranog izlaženja i zanimljiv je kao glasilo koje i dalje okuplja ‘omladinsku slobodoumnu elitu’.

Potom će biti prikazan poznati muzički dokumentarac Branka RadakovićaLimunovo drvo”, priča o istoimenoj ranoj grupi Milana Mladenovića, a publika će nakon toga imati priliku razgovarati sa autorom.

Nisomnia je u ranijim godinama ugostila niz muzičkih zvijezda, kao što su Disciplin-A-Kitchme, Dubioza kolektiv, Lollobrigida, Let3, Kerber. Zabranjeno pušenje, Artan Lili, Bajaga i Instruktori, pa će i ovogodišnje izdanje imati zanimljiv program.

U petak 29. 9. nastupaju Ritam nereda, Arnold Lejn i Alhemija, Gospodin Pinokio, Eva Braun i Stereo Banana, a dan poslije Terry Lex (jedan od pionira house muzike i DJ/producent iz Švicarske) te britansko-australski DJ Wasabi.