Neprijatelj prelazi zeku, foto Marko Ristić

Neprijatelj prelazi zeku, punk u najboljem live izdanju

Muzika - regija Show Time

Novosadska punk rock grupa Neprijatelj prelazi zeku večeras će u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu koncertno predstaviti svoj novi, drugi studijski album ”S naše strane ulice”.

Sastav je formiran 2012. godine i već naredne objavljuje demo live album ”Bolje nedeljom”, a dvije godine kasnije zvanični debitantski album ”Vreme je”.

Glavni adut NPZ-a su koncertni nastupi, što su pokazali i ove godine na Exit festivalu, a publika u BiH je to mogla doživjeti ljetos na Z.E.T. festivalu u Šipovu, te prošle godine u Banja Luci, što su bili njihovi jedini nastupi u BiH. Ni u Hrvatskoj nisu nastupili više od jednom (Osijek, u proljeće ove godine), no poslije novog albuma ”S naše strane ulice” i povoljnih ocjena, mogu očekivati više poziva iz regiona.

Neprijatelj prelazi zeku su Oliver Popovski (gitara), Stefan Pajević Paja (gitara), Zoran Gagić (vokal), Davorin Vrhovac (bas) i Miroslav Crveni (bubanj).

Za neupućene: naziv benda je punkerski ironična parafraza rečenice ”Neprijatelj prelazi reku” iz filma ”Ko to tamo peva”, a našla se i u čuvenoj pjesmi Zabranjenog pušenja ”Počasna salva”.

1 razmišljanje na “Neprijatelj prelazi zeku, punk u najboljem live izdanju

Komentari su zatvoreni.