Evo ruke - Balkaneros

Evo ruke – 74 puta će vam u Splitu ovog ljeta pružiti ruku

Muzika - regija Samo urbano Show Time

Kada su u Dalmaciji napokon shvatili da dobro ljetovanje nije samo prženje na suncu i močenje u moru, počeli su se rađati sve zanimljiviji muzički programi, a jedan od njih je 74-dnevna serija ”Evo ruke” u Splitu.

Pod zajedničkim nazivom Revija Urbane KulturE – Evo ruke, jedinstveni program u Splitu je prije četiri godine osmislio Stivi Vučković i od tada park Đardin uz Dioklecijanovu palaču svake godine pretvara u cjeloljetni sajam jazza, bluesa i rock’n’rolla.

Taj najprikladniji i sjajni naziv ”Evo ruke” znači da na Đardinu, u večernjim satima, nećete susresti velike muzičke zvijezde, pa time i nesnošljivu gužvu, nego imati priliku da uživate u pravom klupskom ambijentu pod otvorenim nebom i programu u kojem nije najvažnije koji su muzičari na bini – već kakvi su.

Ove godine program počinje 29. 6. (četvrtak) i traje do 10. 9. nizom od 74 (!) koncerta autorskih bendova raznih stilova, perfomansa probranih cover sastava, tematskih večeri… Bez naplaćivanja ulaza, što je u nekoj turističkoj metropoli u jeku sezone mala senzacija.

Evo ruke - Republika
Evo ruke – rock grupa Republika

Iako organizator, očekivano, još nije objavio cjeloviti sadržaj, dovoljno je za ilustraciju spomenuti prve muzičke ekipe koje će okupljenima pružiti ruku.

Reviju prvoga dana otvaraju legendarni Vedran Božić sa svojim Rock Mastersima, koji su priredili tematski koncert pod nazivom ”Blues planet Hendrix”.

U naredne dvije večeri na rasporedu su splitsko-kaštelanski Jukebox, sa programom ‘Doček pola Nove godine’, a u nedjelju, 1. 7., svira americana (texas sound) grupa 058.

Dopisivanje novih izvođača će se bilježiti na web stranici Revija urbane kulture, ali ćemo opet naglasiti: koji god izvođači budu na Đardinovoj pozornici, čeka te zvuk ulice, zvuk grada, zvuk rock’n’rolla i prostodušno – Evo ruke!

Naslovna fotografija: Balkaneros na Đardinu 2016.

Evo ruke Đardin