rock kamp za djevojčice

Podržavamo iz sveg glasa – Sestre to rade najbolje!

Muzika - regija Samo urbano Show Time

Večeras u beogradskom kafeu Ljutić Rekonstrukcija Ženski fond u akciji ”Sestre to rade najbolje” priređuje benefit party, prikupljanje sredstava za jedinstveni rock kamp za djevojčice!

Svaka medijska najava koncerta ili festivala je besplatna reklama za taj događaj i to je u redu, tako stvari funkcioniraju. Ovu najavu, pak, Glas.ba iz sveg glasa reklamira i realizaciju projekta ćemo pratiti, ne samo sa željom da uspije, nego i da se njegova ideja prenese dalje.

Projekti Girls Rock kampova već se decenijama održavaju po svijetu i prvi pilot projekt bubnjarskih radionica ostvaren je 2015. u Beogradu, Smederevu i Pančevu, zahvaljujući finansijskoj podršci Rekonstrukcija Ženskog Fonda.

Sestre to rade najbolje

Prvi rock kamp za djevojčice u ovom dijelu Evrope najavljen je za termin od 21. do 27. 8. 2017. godine na obroncima Avale, u dječjem odmaralištu ”Šuplja stena”.

Nažalost, na istoku ništa novo: iz Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Sekretarijata za kulturu grada Beograda stigla je odbijenica na zahtjev da makar minimalno podrže ovu priču.

Ali, sestre to rade najbolje…

Manifestacija će, uprkos tome, okupiti 30 djevojčica uzrasta od 10 do 14 godina iz cijele Srbije, a one će tokom 7 dana uz pomoć 8 mentorica pohađati radionice osnova sviranja klavijature, gitare, bas gitare ili bubnjeva, koje će birati prema svojim sklonostima.

Rekonstrukcija Ženski fond računa na solidarnost Beograđana, pa će, dakle, večeras u ”Ljutiću” od 20 sati prirediti benefit party, a ostale solidarne pozivaju da sve informacije otkriju na stranici http://femix.info/femix-news/p/417/