Satan's rock

Crkveno upozorenje djeci o satanskom i bludnom rocku

Ludometar Zanimljivo

Obzirom da su ovo, ipak, rijetke pojave, slučaj upozorenja crkvene župe u Sesvetskim Selima nadomak Zagreba svojim najmlađim vjernicima o otrovnom rocku možemo uvrstiti samo u rubriku ”Ludometar”.

Prema pisanju zagrebačkog izdanja ”24 sata”, u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima formiran je niz od nekoliko pitanja koja djeci nastoje prikazati da rock širi zlo, a glavni predstavnici tog čina su Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, The Beatles, Mick Jagger, Jimi Hendrix, Pink Floyd i The Electric Hellfire Club.

Pod moguće ”posljedice slušanja takve glazbe” navedene su ”pesimistične, suicidalne i bludne misli, nemirne noći, samožaljenje, rastresenost, nemoć obavljanja dužnosti kao što je učenje, što na kraju rezultira s odbojnošću prema Crkvi i Bogu”.

Naravno, propisan je i lijek za ozdravljenje: “Moliti za pomoć Duha Svetoga da se upozna istina o toj glazbi. Prestati slušati takvu glazbu”.

Rekosmo, nije ovo česta pojava, ali se, ipak, s vremena na vrijeme čuje glas kojim se satanizira veliki dio rocka, pogotovo njegova all style metal ekspozitura i prva trojka s gornjeg popisa.

Famozna sviranja ili slušanja pjesama unatrag koje otkriva sotonske poruke dovedoše tu, eto, i Beatlese, a na Jaggera (bez Keitha, zanimljivo, koji izgleda k’o sam vrag, hahah) vječna anatema je bačena bar zbog jedne pjesme, ”Sympathy for Devil”.

Baš bi zanimljivo bilo čuti šta bi na tu temu rekao Papa Franjo, koji je krajem 2015. izdao progressive rock album! Da ne bude zabune, riječ je o snimcima njegovih molitvi i obraćanja vjernicima, zabilježenim na nekoliko lokacija po svijetu, ali ih prati i zvuk progresivnog rocka.