Lemmy Kilmister

Lemmy nam ostavio u naslijeđe nedovršeni solo album

Muzika - svijet Show Time

Kako je za portal metaltalk.net otkrio Jim Voxx, gitarista njemačke hard rock grupe Skew Siskin, okončan je rad na posthumnom solo albumu Lemmya Kilmistera, koji je kao nedovršeno djelo ostao poslije njegove smrti u decembru 2015.

“O vremenu izlaska odlučuje menadžment Motorheada… Lemmy je iza sebe ostavio toliko toga, a na njima je da odluče što će i kada objaviti. Nema razloga za žurbu, pa pretpostavljam da će biti krajem godine” – otkriva Voxx.

Uz albume Motorheada, Lemmy je snimio neke zajedničke projekte s drugima i gostovao na više od 40 izdanja drugih izvođača, ali nikada nije objavio potpuno svoj solo album.

Kako navodi Voxx, projekt je započeo još 2003. godine: “Ni on sam nije znao što bi zapravo htio, pa me zamolio za pomoć. Nije s tim žurio, rad na solo albumu mu je posve u drugom planu. Rekao sam mu da može doći snimati kod mene kad god poželi i s vremenom smo skupili deset pjesama. Željeli smo ih objaviti i prije, ali kad se Lemmy razbolio, nismo više toliko razmišljali o njima. Ali pjesme su dovršene” – kaže njemački muzičar.

Oktiva još i to da bi na albumu kao gosti trebali biti Dave Grohl, američki Reverend Horton Heat i engleski rock bend The Damned.