Zele & Tony Martin

Zele i Divlje jagode sa Deep Purpleom

Muzika - regija Show Time

Na turneji koju Deep Purple uskoro počinje povodom 20. studijskog albuma ”Infinite”, jedini koncert u ovim krajevima je zagrebački, 16. maja, a kao specijalni gosti izabrani su Zele Lipovača i Divlje jagode, kojima će se pridružiti Tony Martin, nekadašnji pjevač Black Sabbatha.

Kako je prije nekog vremena izjavio bubnjar Ian Paice, naziv The Long Goodbye Tour bi mogao značiti da je ovo posljednja velika turneja za Deep Purple.

Budući da se Black Sabbath nedavno zvanično povukao sa scene, zanimljivo je pojavljivanje njihovog nekadašnjeg pjevača Martina na zagrebačkom koncertu. Istina, on je gost Zeleta Lipovače, jer je pjevao i jednu pjesmu na njegovom solo albumu ”Internal Waves of Love”, ali je najavljeno da će Jagode s njim svirati i neke klasike Sabbatha, poput kultnog ”Paranoida”.

Takođe je neobično da je sadašnji Purple-klavijaturista, Don Airey, nekada svirao sa Zeletom u Divljim jagodama, odnosno engleskoj verziji Wild Strawberries, snimivši s njima istoimeni album. Hoće li se on pridružiti i staroj ekipi na pozornici, može se samo špekulirati, ali će u svakom slučaju ovaj koncert biti nabijen posebnom energijom.