Dubioza kolektiv, Demofest live

Dubioza kolektiv nastupa na Demofestu 2017.

Muzika BiH Show Time

Dubioza kolektiv prvi je poznati revijalni izvođač banjalučkog Demofesta, koji ove godine slavi jubilarni deseti rođendan, a najpopularniji bh. bend će zasvirati na velikoj bini tvrđave Kastel 22. jula.

Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je nastupila prije četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Podsjetimo, Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

“Svi dobro pamtimo nastup Dubioze na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspjeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu”, kazala je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Dodala je da se nada da ove godine niko od publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, jer se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru.

“Dubioza jeste ‘rasla’ tokom četiri godine koliko ih nismo vidjeli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao”, kazala je Rakovićeva.

Podsjetimo: konkurs za takmičarski demo program festivala, koji će ove godine biti održan od 20. do 22, 7., još je otvoren do 15. marta, a svi kandidati iz cijelog ex-Yu regionu prijave mogu skinuti na ovom linku.

Osim na zvaničkoj stranici, Demofest možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Naslovni foto: Dubioza kolektiv na Demofestu 2013.