Vrhunska modna kolekcija kreirana za crvene tepihe (galerija)

Celebrity Samo urbano Show Time

Na glamur-spektaklima, od skorašnje dodjele Grammyja, 12. februara, do Oscara, 26. februara, veliki dio publike ne čeka smo odgovor na pitanje o dobitnicima, već će gotovo s jednakom znatiželjom pratiti šta će na crvenom tepihu nositi velike muzičke i filmske zvijezde.

Famozni crveni tepih odavno je važan show biz intro, a mnogi tumače da posredno pokazuje ko je na vrhuncu, a ko na zalasku karijere.

Ceremonije bez spektakularnih modnih avantura više nisu prave ceremonije i zbog toga u TV prijenosu jednog Oscara ulazak u hollywoodski Dolby Theatre preko crvenog tepiha traje skoro jednako kao i dodjela trofeja. Pri tome je vrlo važan tajming kada koja zvijezda stiže, s kim je u društvu i čije kreacije na sebi nosi.

U susret tim najvećim spektaklima, popularni libanski modni kreator Zuhair Murad Couture predstavio je nedavno kolekciju, koju su modni stručnjaci opisali kao pravi vatromet boja, materijala, detalja… Dodali bismo – poput kostimografije najvećeg oscarovskog favorita ”La La Land”.

U fotogaleriji vam predstavljamo 15-ak najatraktivnijih kreacija, očekujući da će neka od njih biti viđena na Grammyju ili Oscaru.