ukrasne svijeće

Pet jednostavnih i brzih ideja za dekor svijećama

Dome slatki dome Metropol

Niz praznika vrijeme je kada mnogi imaju intenzivnija druženja u ugodnoj kućnoj atmosferi s porodicom ili prijateljima. Učinite te trenutke još ugodnijima uz nekoliko vrlo jeftinih, ali efektnih trikova ukrašavanja sa svijećama.

Svijećnjak od prazne konzerve

svijeće dekor

Vlastitu posudicu za svijeće možete uraditi od bilo koje očišćene konzerve manjeg formata. Štipaljke poredajte jednu do druge po rubu konzerve (ambiciozniji ih mogu i bojiti), sve povežete konopcem, a ukrašavajte vanjsku površinu svime što vam padne na pamet – i dobili ste efektan svijećnjak.

Svijeća u voću

svijece-dekor-2

Fotografija sve govori: izdubite voće toliko da u udubinu stane mala svijeća, a kod izbora voća opet do izražaja dolazi vaša kreacija. Ne samo da ovi držači za svijeće lijepo izgledaju, nego i ugodno mirišu.

Svijeća u kafi

svijece-dekor-3

Bilo koju keramičku ili staklenu posudicu, a čak i šalicu za kafu možete jednostavno i brzo pretvoriti u svijećnjak. Posude napunite zrnima pržene kafe, u njih uronite svijeće i čekajte goste.

Svijeće u cimetu

svijece-dekor-4

Ovo je možda i najskuplji svijećnjak, jer vam za njegovu izradu trebaju štapići cimeta. Njih poredate oko svijeće i povežete ih konopcem, a za ovu verziju najvrijedniji je dodatni miris – dok svijeće budu gorjele, miris cimeta će se širiti prostorijom.

Limun svijeća

svijece-dekor-5

Ako nemate dovoljno prostora na stolovima, ova dekoracija je idealna. Uske čaše napunite vodom, ubacite dva limuna (možda manje narandže, mandarine i slično) i na vrh stavite svjećicu.