Metropol Zdravlje

Prehlada kod muškaraca – noćna mora svake žene, ali…, ali…

muskarac-prehlada-gripa

Većini žena je poznato: ima temperaturu 37,4, leži na kauču, prigovara kako mu se ne poklanja dovoljno pažnje, ječi kao da umire, jer on je prehlađen i ozbiljno BOLESTAN. Nemojte se smijati, ipak kaže jedna medicinska ekspertiza.

Žene su se uvijek šprdale da je prehlada među najtežim bolestima kod muškaraca, ali sada ispada da ona to zaista jeste.

Ako ste (priznajte da jeste) do sada ismijavale dragog muža, dečka, brata ili tatu, dok je za vrijeme bezazlene (muške) prehlade kukao i zapomagao kao da umire, danas bi mogle imati grižnju savjesti.

Eksperti već godinama skupljaju dokaze i rade istraživanja, kako bi otkrili zašto su žene otpornije na gripu, te je podnose bolje i lakše nego muškarci. I zaključili: dok ženski estrogen stimulira imunitet, kod muškaraca je obrnuto. Muški testosteroni slabe njihov imunitet, dakle, što je više testosterona, muškarac je češće bolestan.

Dr. Beatrix Grubeck-Loebenstein sa sveučilišta Innsbruck kaže da, u usporedbi sa ženama, muškarci češće i sa težim simptomima obolijevaju od upale, a na njih slabije djeluju i cjepiva. Međutim, do te hormonske nazovimo je nepravde dolazi i zbog činjenice, da žene više paze na sebe od muškaraca, zdravije se hrane, idu češće i brže kod doktora, te redovnije piju propisane lijekove.

Zaključujemo: drage žene, nema više šprdanja oko muške prehlade i gripe, priroda se već dovoljno našalila s njihovom tvrdnjom da su jači spol.

Ostavi komentar