Car Seat Headrest, kad uporna lo-fi produkcija bude nagrađena

Muzika - svijet Show Time

Car Seat Headrest je američki indie rock sastav s tek 7 godina staža i – 11 albuma! Prve su snimali na jeftinoj opremi i sami izdavali, da bi im konačno bila otvorena vrata zvanične diskografske kuće.

Čim su osnovani 2000. godine, izbacili su, mjesec za mjesecom, čak četiri lo-fi samizdat albuma, a u naredne dvije godine još tri.

Nakon što im je albume Teens of Style (2015.) i Teens of Denial (2016) napokon objavila zvanična izdavačka kuća, nezavisna etiketa Matador, sve oko njih postalo je ozbiljnije i počeli su dospijevati na top liste.

Zbog toga se njihov izdavač odlučio da album ”Twin Fantasy” iz 2011. godine, kojim bend apostrofira Double Fantasy Johna Lennona i Yoko Ono, priredi kao reizdanje sa novim verzijama muzike.

Izvorni album je potpuno sam snimio gitarista i pjevač Will Toledo na jeftinom laptopu i uprkos svim produkcijskim nedostacima, postao je izuzetno popularan na ovom streaming servisu. No, sada je u snimanju sudjelovao osmočlani bend, pa se od punijeg zvuka očekuju još bolji rezultati, a ta očekivanja potkrepljuje najava da će se ‘Auto naslonjači za glavu’ u novom sastavu otisnuti uskoro na evropsku, a zatim i američku turneju.