KOB

KOB pjesmom ‘Sudnji dan’ poručuje – dosta je više mržnje

Muzika BiH Show Time

Alternativni rock bend KOB iz Kostajnice objavio je spot za pjesmu ”Sudnji dan”, kojom vizualno želi dočarati najtragičniju posljedicu ratovanja u kojem svi postajemo žrtve mržnje što još dugo visi nad nama, a samo je sami možemo prekinuti.

Simbolima najvrijednijeg, porodica, ognjište, otac, majka, brat, sestra, dijete… pokazujemo kako jedna od strana napušta svoje najvrijednije da bi uništila to isto nekom drugom, a taj neko čini jednaku stvar. Zdravom logikom budeš svjestan apsurda rata. Svi znamo pravu istinu, ali se ne želimo pogledati u oči, objašnjava ideju pjesme gitarista Siniša Borojević, koji je napisao muziku i tekst.

Pjesma ”Sudnji dan” snimana je u banjalučkom Digital Boyler studiju, u produkciji Ninoslava Dobrijevića Tikija, koji sa članovima benda potpisuje i aranžman.

Upečatljivi spot realizirali su scenarista i režiser Denis Cvijanović, te kamermani Slaviša Janjetović i Indir Merdanović.

Ljudi, svirajte, volite se, družite se, posjećujte festivale, posjećujte svoje porodice, ne zaboravite prijatelje, čuvajte ono što imate, jer život prebrzo proleti – kažu Kobovci.

U muzičkom smislu bend s ruba BiH to već čini, pogotovo u ovoj za njih važnoj godini, u kojoj imaju priliku da dođu do velikog broja novih prijatelja. KOB je, naime, izabran za nastup na ovogodišnjem ZET Festu u Šipovu, na kojem će svirati 13. 7. u društvu Gužva u 16-ercu, Neprijatelj Prelazi Zeku i Brkovi, te je uvršten u takmičarsku konkurenciju Demofesta, od 20. do 22. 7.

KOB su Vanja Cvijanović (vokal, gitara), Siniša Borojević (back vokal, gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubnjevi).