Rudimental DJ

Rudimental DJ za završnicu 10. Demofesta

Muzika BiH Show Time

Britanski hit kolektiv Rudimental (is fucking mental!) plesnu ludnicu je priredio 2014. na Exitu, zatim 2015. na crnogorskom Sea Dance festivalu, a ove godine sa DJ setom stižu na banjalučki Demofest.

Globalni muzički fenomen Rudimental DJ uvršten je u finalnu proslavu desetog rođendana banjalučkog Demofesta, u subotu 22. 7.

Reggae drum’n’bass, deep house, kombinacija sa live sviranjem… sve to čini nastup DJ ‘sekcije’ Rudimentala, koja raspoloženje publike podiže do vrhunca.

Povremeno se događa da se na istoj festivalskoj sceni pojavljuju Dubioza kolektiv i Rudimental, pa je zanimljivo da se opet susreću i na Demofestu, čiji ovogodišnji line-up na glavnoj “Basstion” bini ima vrlo osmišljen muzički koncept, jer će ugostiti još nekoliko izvođača koji se uklapaju u neku vrstu zajedničke niti, a to su Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemason i Funkerman.

Podsjetimo da je “Beton” bini rezervirana za regionalne izvođače – Lačni Franz, Edu Maajku, Bad Copy, kao i lokalne grupe Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Kako izgleda set Rudimental DJ ekipe, pogledajte u kratkom video zapisu sa nastupa u Skoplju, prije nekoliko godina.